zondag, 09 december 2018
A+ R A-

Sauna

Sauna-infrarood, de gezonde noodzakelijke warmte van de zon, niet te verwarren met ultraviolet!

Infrarood is die straling van de zon die het meeste warmte levert. Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infrarood-energie nodig. Helaas krijgen wij op aarde door de vergevorderde industrialisatie steeds minder infraroodstraling; de smog houdt infrarood tegen. Hierdoor ontstaan eerder spanningen, ziekten e.d. en vermindert onze weerstand.

Door transpiratie wordt het lichaam gezuiverd van o.a. toxische stoffen (afvalstoffen). Daarnaast wordt de doorbloeding geoptimaliseerd, de stofwisselingsprocessen gestimuleerd en de huidstofwisseling gereguleerd. Door met de infrarood straling in het lichaam veel warmte op te wekken (kunstmatige koorts) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd, waardoor de totale weerstand verbetert.

Foto Camping Auvergne la grange fort

Zoals elke sauna heeft ook de Infrarood Sauna als doel het lichaam te laten transpireren. De Infrarood Sauna produceert in verhouding tot de traditionele sauna weinig luchtwarmte, maar doordat infrarood een stralingswarmte is die ongeveer twee tot drie centimeter het lichaam binnendringt, wordt het lichaam van binnen uit wèl heel goed verwarmd. Door deze intense verwarming van binnen uit, wordt de bloed- en lymfecirculatie al tijdens het zitten in de cabine enorm gestimuleerd.

Foto Camping Auvergne la grange fort

Met de infrarood-warmte-techniek kan het lichaam zich d.m.v. transpiratie ontdoen van bijvoorbeeld alcohol, nicotine, zware metalen zoals: lood, cadmium, nikkel, etc. Het lichaam wordt gezuiverd. Tevens ontlast dit het transpiratieproces de nieren, waardoor de functie van deze organen zich kunnen verbeteren.

Foto Camping Auvergne la grange fort

Het is bij de infrarood Sauna dan ook niet nodig om vanuit de warmte van de sauna meteen in een ijskoud dompelbad te gaan om de circulatie op gang te brengen. Tijdens de saunagang wordt het totale stofwisselingsysteem aangestuurd, zowel de stofwisseling van de huid als van het totale lichaam. Daardoor komen er veel toxinen (giftige afvalstoffen) vrij.

De toxische stoffen, zoals nicotine, alcohol en zware metalen komen met het transpiratievocht naar buiten, maar ook via de stofwisselingsprocessen in de bloedbaan om via de nieren (urine) uitgescheiden te worden.

Veel drinken tijdens en na de saunagang is dus heel belangrijk om de afvalstoffen af te voeren en het lichaamsvocht aan te vullen! Gaat men langer dan 30 minuten (bijvoorbeeld: 40 minuten) in de Infrarood Sauna dan begint men calorieën te verbranden (afvallen). Dit kan oplopen tot ± 1000 calorieën per saunagang.

Email:
Subject:
Message:


la grange fortHier kunt u ons vinden op facebook. Wij posten regelmatig berichtjes, u kunt ons berichten sturen, of reageren op berichten van ons of anderen.

 
showHier kunt u een wandeling over onze camping maken vanuit uw luie stoel in uw woonkamer. Klik op onderstaande link en laat u verrassen wat onze camping allemaal te bieden heeft.

Start de toer

Reserveren

Prijzen


Hier vindt u een overzicht van de actuele prijzen van al onze verhuur mogelijkheden. Hier kunt u een selectie maken en direct een reservering plaatsen.

Meer informatie

Prijzen standplaatsen

Prijzen huuraccomodaties

Prijzen hotelkamers

De camping

showU zoekt een een bosrijke, rustige camping met alles erop en eraan. Camping La Grange fort biedt u alle comfort en natuur die zich kunt wensen.

Meer informatie

Online reserveren

Accomodaties


showBent u geen campeerder, maar wilt u wel genieten van het buitenleven wat een camping u kan bieden, dan is wellicht een chalet, mobile home of appartement iets voor u.

Chalets

Lodges

Mobiel homes

Appartementen

Bed & breakfast


showOok voor een hotelkamer kunt u terecht op la grange fort. In het kasteel bevinden zich diverse, in klasieke stijl ontworpen hotelkamers.Ontdek HIER de mogelijkheden.

Meer informatie

Online reserveren

Tripadvisor


Schrijf een beoordeling op Tripadvisor show

63500 Les Pradeaux, Frankrijk

Telefoon 0033 473 71 02 43

Fax 0033 473 71 07 69