zondag, 09 december 2018
A+ R A-

Camping Auvergne

De Auvergne voor een verrassende vakantie

Wilt u echt tot rust komen in uw vakantie ? Kom dan naar onze camping in de Auvergne. Het is een rustig gebied in het midden van Frankrijk, het centraal Massief. De Auvergne kent relatief weinig toerisme ten opzichte van de kustgebieden. Zowel Natuur als sport liefhebbers komen volop aan hun trek in de Auvergne. Het gebied ken veel pittoreske dorpjes.

Een aantal grote plaatsen zoals Vichy, Clermont-Ferrand en Moulins worden afgewisseld met verrassende flora en fauna, rivieren en diverse landschappen gevormd door oude vulkanen in het ammusements park "Parc Naturel Régional de Volcans".

Foto Camping Auvergne la grange fort

De Auvergne kent vier departementen : Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. Het departement Allier dankt zijn naam aan de rivier "de Allier", die direct langs onze camping stroomt. Vanaf de camping kunt u kanoes huren om een dag lang de rivier af te peddelen.

Foto Camping Auvergne la grange fort

Dichtbij onze camping vindt u de stad Issiore. Een kleine stad van ongeveer 25.000 inwoners. U vindt hier een leuke centrum met cafe's, restaurantjes en vollop terrasjes, waar u tot diep in de avond gezellig kan genieten van de zwoele zomer-avond.

Vanaf de camping rijdt u gemakkelijk naar het Parc Naturel Régional des Volcans. Het natuurpark omvat de vulkanische bergmassieven van Monts Dôme, Cézallier, Monts Dore en Monts du Cantal.

Haute-Loire heeft een middelhoog landschap, hier liggen veel pittoreske dorpjes en Romaanse Kerken. Midden in de Auvergne vindt u de berg "Puy-de-Dôme". Puy-de-Dôme is vernoemd naar de gedoofde vulkaan die boven Clermont-Ferrand uit torent.

Foto Camping Auvergne la grange fort
Foto Camping Auvergne la grange fort

De Auvergne, relatief onbekend

De afgeronde bergtoppen, bergkammen, verborgen dalen, watervallen, meren en rivieren maken de Auvergne tot een waar paradijs voor de wandelaar, fietser en watersporter.

Foto Camping Auvergne la grange fort

Voor ieder is wel iets in de Auvergne te vinden. Het gematigde climaat maakt het dat kamperen op een camping in de Auverge garant staat voor een ontspannen vakantie vol rust en avontuur.

Een groots uitzicht op het unieke vulkaanlandschap vanaf de Puy de Sancy op 1885 meter hoogte, dat is een ervaring om nooit te vergeten. Of wilt u liever een dag Jules Verne spelen in het themapark VULCANIA en wat dacht u van een avontuurlijke wildwatertocht per kajak op de Allier, dat is pas echte watersport.

Foto Camping Auvergne la grange fort

Het 15e eeuws chateau La Grange Fort als vakantieparadijs.

Zoals u ziet, hoogtepunten genoeg in dit oeroude hart van Frankrijk. De camping heeft een Nederlandse eigenaar. U kunt dus uitstekend terecht in 4 talen.... Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Email:
Subject:
Message:


la grange fortHier kunt u ons vinden op facebook. Wij posten regelmatig berichtjes, u kunt ons berichten sturen, of reageren op berichten van ons of anderen.

 
showHier kunt u een wandeling over onze camping maken vanuit uw luie stoel in uw woonkamer. Klik op onderstaande link en laat u verrassen wat onze camping allemaal te bieden heeft.

Start de toer

Reserveren

Prijzen


Hier vindt u een overzicht van de actuele prijzen van al onze verhuur mogelijkheden. Hier kunt u een selectie maken en direct een reservering plaatsen.

Meer informatie

Prijzen standplaatsen

Prijzen huuraccomodaties

Prijzen hotelkamers

De camping

showU zoekt een een bosrijke, rustige camping met alles erop en eraan. Camping La Grange fort biedt u alle comfort en natuur die zich kunt wensen.

Meer informatie

Online reserveren

Accomodaties


showBent u geen campeerder, maar wilt u wel genieten van het buitenleven wat een camping u kan bieden, dan is wellicht een chalet, mobile home of appartement iets voor u.

Chalets

Lodges

Mobiel homes

Appartementen

Bed & breakfast


showOok voor een hotelkamer kunt u terecht op la grange fort. In het kasteel bevinden zich diverse, in klasieke stijl ontworpen hotelkamers.Ontdek HIER de mogelijkheden.

Meer informatie

Online reserveren

Tripadvisor


Schrijf een beoordeling op Tripadvisor show

63500 Les Pradeaux, Frankrijk

Telefoon 0033 473 71 02 43

Fax 0033 473 71 07 69